Ασφαλιστήρια εισφορά: μπορώ να κάνω κάτι για να τη μειώσω;

Οδηγείς; Τότε χρειάζεσαι ασφάλεια αυτοκινήτου. Παρ’ το απόφαση, δεν υπάρχει τρόπος να την αποφύγεις.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσεις υπέρογκα ποσά για να ασφαλιστείς. Με κατάλληλη νοοτροπία, αποφασιστικότητα και τη χρήση του διαδικτύου, μπορείς να βρεις αρκετά καλές ασφαλιστήριες προσφορές. Αυτό, βέβαια, θα απαιτήσει συγκρίσεις προσφορών και αντιπαραβολές όσο το δυνατόν περισσότερων προσφορών γίνεται. Η διαδικασία αυτή μπορεί ακούγεται χρονοβόρα και εκνευριστική, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι: το διαδίκτυο την καθιστά εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη. Ιστοσελίδες ασφαλιστικών εταιρειών σας παρέχουν τη δυνατότητα να εισάγετε ορισμένες πληροφορίες για εσάς και το όχημά σας και στη συνέχεια να λάβετε μια ασφαλιστήρια προσφορά. Με τον τρόπο αυτό, εντός ολίγων λεπτών, θα είστε σε θέση να εξετάσετε εύκολα και με προσοχή διάφορες ασφαλιστήριες προσφορές και να επιλέξετε αυτήν που νομίζετε που σας ταιριάζει καλύτερα. Θα σας δώσει, επίσης, τη δυνατότητα να πάρετε μια ιδέα για το κόστος διάφορων παροχών και καλύψεων τις οποίες πιθανόν θα θέλατε να περιλάβετε στο συμβόλαιό σας, όπως, για παράδειγμα, η ασφάλεια κλοπής, ή η επονομαζόμενη μικτή κάλυψη.

Το να γνωρίζετε εκ των προτέρων το είδος της κάλυψης που επιθυμείτε είναι εξαιρετικά σημαντικό: θα εξοικονομήσετε χρόνο περιορίζοντας τις επιλογές και τις προσφορές που δεν σας αφορούν. Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου πιθανόν να σας κάνει να σκέφτεστε πως χρειάζεστε την πληρέστερη δυνατή κάλυψη - πιθανόν και μια μικτή ασφάλεια, η οποία, σε περίπτωση ατυχήματος που προκλήθηκε από εσάς, θα φροντίσει να καλύψει τη ζημιά τόσο του δικού σας αυτοκινήτου, όσο και του άλλου εμπλεκομένου. Η απλή κάλυψη θα κάλυπτε μόνο τη ζημιά του άλλου και όχι τη δική σας, γεγονός που συχνά οδηγεί ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων που καταστρέφονται σε κάποιο ατύχημα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, επίσης, μπορεί να σας βάλει σε σκέψεις όσον αφορά την παροχή κάλυψης σε περίπτωση κλοπής. Στο ζήτημα αυτό, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που οφείλετε να εξετάσετε προτού ζητήσετε προσφορά για ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες φροντίζουν να ζυγίζουν προσεκτικά διάφορα δεδομένα προτού παράσχουν ασφαλιστική προσφορά. Στην περίπτωση της κάλυψης κλοπής, θα εξετάσουν το κατά πόσον είναι πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες κλοπής, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι ασφαλιστήριες εισφορές. Συνεπώς, υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε κάπως το ασφαλιστήριο κόστος:

1.      Φροντίσετε να εξοπλίσετε το αυτοκίνητό σας με ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού.

2.      Εφοδιάστε το όχημα με ειδικές συσκευές κλείδωσης του τιμονιού.

3.      Αν ζείτε σε περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα, φροντίστε να εξασφαλίσετε μία στεγασμένη θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό σας – ίσως κάποιο ενοικιαζόμενο ή ιδιόκτητο χώρο γκαράζ. Αν η ασφαλιστική εταιρεία διαπιστώσει πως σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας στην άκρη του δρόμου, πλήρως εκτεθειμένο, θα αυξήσει σημαντικά την ασφαλιστήρια εισφορά για κάλυψη κλοπής. Αντίθετα, μια ασφαλιστική εταιρεία θα δώσει χαμηλή προσφορά σε κάποιον που έχει στεγασμένο χώρο στάθμευσης, καθώς γνωρίζει πως ο ιδιοκτήτης πιθανόν να αισθάνεται ήδη αρκετά ασφαλής ως προς το ενδεχόμενο κλοπής και θα τον έκανε να απορρίψει εύκολα μια ακριβή προσφορά. Οι παράμετροι αυτοί ισχύουν τόσο για το χώρο κατοικίας, όσο και για το χώρο εργασίας σας.

Ανεξάρτητα από την κάλυψη την οποία θα επιλέξετε, φροντίστε να κατανοήσετε καλά τις συγγενείς παραμέτρους, την ορολογία και την ακριβή φύση των παροχών. 

Στην KSP ασφαλιστική προσέχουμε προσεκτικά τον κάθε ασφαλισμένο. Ρωτήστε μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.

back to top